Bril of Lens?

De keuze voor een bril of lens, of combinatie van beiden, heeft met een aantal factoren te maken. Sommige mensen hebben heel bewust de voorkeur voor het dragen van lenzen of juist een bril. Bij anderen heeft het te maken met het werk dat men uitvoert of hobby's en bepaalde sporten. Maar ook kenmerken van ogen zelf zijn van invloed op het hebben van een keuze of niet. Naast een uitgebreide oogcontrole wordt middels een fluortest bepaald of uw ogen geschikt om zonder problemen lenzen te dragen.

Tot slot menen wij dat contactlenzen alleen geschikt zijn voor dragers die zelfstandig in staat zijn de lenzen in en uit te nemen en deze tevens goed kunnen verzorgen. Vanaf de leeftijd van 8 jaar en ouder is het mogelijk om voor lenzen te kiezen. In de praktijk adviseren wij dit uit te stellen tot een leeftijd van 14 jaar.

Contactlenzen zijn geen vervanging van de bril

Het is een misverstand te denken dat je óf voor lenzen óf een bril kiest. Het gaat er om dat er optimaal zicht wordt gerealiseerd op alle momenten dat dit nodig is. Het dragen van lenzen heeft ook zijn beperkingen, waardoor het hebben van een goede bril, naar ons idee, noodzakelijk is. Door vervuiling van een lens gedurende het dragen wordt de kwaliteit, en daarmee het zicht, minder. Ogen hebben voldoende zuurstof nodig om gezond te blijven. Het afwisselen met een bril is daarom noodzakelijk. Alleen bij nachtlenzen werkt dit anders: deze hebben juist de functie om overdag zonder lenzen of bril goed te kunnen zien.

 

Vertel ons goed en volledig hoe uw dagen er uit zien. We nemen het mee in ons maatwerkadvies om uw gezichtsvermogen te verbeteren!

 

 

imgLensabonnementen

Met onze lensabonnementen bent u altijd verzekerd van scherp zicht en voldoende onderhoudsmiddelen. Welke type abonnement past bij u?

Lees verder...
imgOnze collectie

Binnen onze collectie volgen wij uiteraard de laatste trends maar houden we ook rekening met de behoefte aan comfortabele, traditionele modellen. Hoe ziet uw ideale bril er uit?

Lees verder...
imgZonnebrillen

Uw zonnebril moet niet alleen bij u passen; maar moet ook uw ogen goed beschermen tegen UV licht. Onze zonnebrillen zijn daarom echte eyecathers met maximale oogbescherming. Komt u ze eens passen?

Lees verder...
imgKids

Ruime keus aan jongens en meidenmodellen tegen zeer aantrekkelijke prijzen. En natuurlijk regelmatig meten, want juist de jonge ogen verdienen alle aandacht!

Lees verder...

Oogadvies, brillen en contactlenzen.